ROMANTIQUE

28.10. – 6.12.2020

Maalaustaidetta

Romantiikka oli 1700 -luvun lopussa Euroopassa alkanut taiteellinen ja älyllinen suuntaus.

Tuomarinkylän kartano rakennettiin 1790-luvun lopulla, jolloin myös romantiikka puhkesi kukoistukseen; esimerkiksi Saksassa ensi kirjallisuudessa ja sitten filosofiassa.

Romantiikka painotti tunteita, mielikuvitusta ja vapautta. Luonnon merkitystä korostettiin sekä kielessä että taiteissa. Romantiikan ajalla oltiin erityisen kiinnostuneita henkimaailmasta, unikuvista, ihmissielun pimeästä puolesta ja muusta tavallisuudesta ja arjesta poikkeavasta. Näyttelyn teokset vievät katsojan kohtaamaan ja löytämään teosten kautta omat sisäiset tarinansa.

Tule Tuomarinkylän kartanon alueelle ja kulje sen puistossa aistinen historianhavinaa. Astu taloon ja koe menneen ajan olevan läsnä ja saatat jopa kuulla talon hiljaiset kuiskailut, asukkaiden askeleet; heidän hetkensä ja kohtalonsa.

Olemme toimineet nyt kolme vuotta kartanolla ja matka jatkuu.

Avajaiset 31.10. klo. 15.00 – 17.00

Avajaiskonsertti klo. 17.00 – 17.40

Tuomarinkylän taidekartanon salissa.

Voimme joutua rajoittamaan kävijämäärää koronavirus tilanteen vuoksi. Suosittelemme maskin käyttöä.

Taiteilijat:

Maarit Björkman-Väliahdet, Eila Ekman-Björkman, Signhild Kempe-Järvensivu, Aino-Maija Porola, Joni Rossi, Jenna Silander, Inna Sokolova,

Jenni Tuisku, Ilse Uoti, Tarja Virta, Irma Weckman, Marina Yannopoulos.

Avajaiskonsertti striimataan, joten voit seurata konserttia

myös kotoa käsin. Suora lähetys alkaa 17.00

Linkki livestriimiin Youtubessa:

Konsertin esiintyjät:

Pentti Yrjänäinen, domra-prima, Inna Sokolova domra-prima, Sergei Sokolov, piano.

Konsertin ohjelmassa on Sergei Sokolovin pianosävellyksiä ja venäläisiä romansseja ja kansanmusiikkia muun muassa: Kun kohdattiin, Kirkas kuu, Mandzhurian kukkuloilla.

Domra on venäläinen sormintasoitin, joka muistuttaa balalaikkaa. Siinä on pitkä otelauta ja kolme kieltä. Domra on kehittynyt dombrasta, kaksikielisestä kielisoittimesta, jonka mongolivalloittajat toivat mukanaan Venäjälle.